Menu
header photo

Hrvatska!

Vijesti iz Hrvatske.

Omega 3 mora biti neizostavni dio svake prehrane

Omega 3 masne kiseline već su dobro poznate kao neizostavne za normalno i uravnoteženo funkcioniranje ljudskog organizma. Moderno doba, ubrzan ritam života te svugdje prisutan stres, čine da nam tijelo brže oslabi te lakše obolijeva. A upravo zbog tog manjka vremena, ne hranimo se zdravo, niti se dovoljno posvećujemo svome tijelu. Kao da zaboravljamo da su upravo namirnice te koje nam pružaju sve potrebne nutrijente kako bismo ostali zdravi.

Načini na koji nam namirnice poboljšavaju zdravstveno stanje

Kada su u pitanju omega 3 masne kiseline, namirnice koje nam osiguravaju dovoljnu količinu su ribe, pogotovo razne vrste plave ribe, kao što su skuša, inćuni ili losos, ali i razne sjemenke. Osim lijepo pripremljene ukusne ribe, sjemenke nam mogu postati dio prehrane u obliku peciva ili raznih umaka. Ako unosimo dovoljno omega 3 masnih kiselina, možemo smanjiti svoj kolesterol i razinu krvnog tlaka.

Također, pomažu osobama s dijabetesom jer snižavaju razinu šećera u krvi. Istraživanja su također pokazala da redovito uzimanje smanjuje rizik od pojave srčanih bolesti. To su samo neke blagodati po naše zdravlje koje imamo redovitim uzimanjem omega 3 masnih kiselina.

Omega 3 na tržištu

Iako je dokazano da su glavni izvor omega 3 masnih kiselina određene namirnice čijom konzumacijom možemo tijelo nahraniti tim nezamjenjivim kiselinama i pomoći tijelu da funkcionira na zdrav i uravnotežen način, postoje situacije kada njihova konzumacija nije moguća. Tako na primjer, postoje pojedinci kojima je teško konzumirati ribu. Stoga danas na tržištu postoje razni proizvodi na raspolaganju koji služe kao nutritivni dodatak omega 3 masnih kiselina. Mogu se pronaći u obliku kapsula ili kao ulje. Sam okus nije baš privlačan pa se proizvođači trude dodati različite arome svojim proizvodima kako bi bili ukusniji i stoga i privlačniji za kupce. Također, preporuka o količini konzumacije koja se nalazi na proizvodima rezultat je brojnih istraživanja te se stoga ta količina ne bi smjela prekoračiti. Prevelika količina omega 3 masnih kiselina neće više koristiti vašem organizmu, jer za svaki deficit, potrebno je vrijeme i upornost kako bi se nadoknadio.

Ako ste u nedoumici koji proizvod kupiti, tada potražite deklaracije i budite sigurni da ako ste kupili proizvod s većom količinom EPA i DHA, da ste kupili proizvod dobre kvalitete.

Serum za rast trepavica pomaže trepavicama da postaju tamnije, gušće i jače.

Go Back

Comment