Menu
header photo

Hrvatska!

Vijesti iz Hrvatske.

LED žarulje cijena i omjer cijene i kvalitete

Odmah na početku direktno i bez lažnih dotjerivanja. Dakle, cijena LED žarulja varira od 100-150, pa do 200HRK. To pišemo u kontekstu kvalitetnih LED žarulja, bez osvrtanja na jeftine modele sumnjive proizvodnje. Iako je LED tehnologija pouzdana i trajna, trebamo naglasiti da je za rad jedne LED žarulje cijena svega nekoliko kuna dnevno. To su u glavnom manji električni sklopovi koji korisnika ne trebaju opterećivati, i LED žarulje dođu sa svim potrebnim elementima za rad. Važno je drajvere spomenuti u ovoj priči, jer će LED žarulje sa pomanjkanjem kvalitete lako da pregore (drajveri), što ne bi trebao biti slučaj - barem kada se kupi kvalitetna LED žarulja.

Cijena LED žarulja i omjer cijene i kvalitete

LED tehnologija još uvijek je relativno nova, pa su cijene prilagođene troškovima proizvodnje i količinom prodaje. Kako god bilo, ako ste i platili jednu LED žarulju 100HRK, da vidimo što ste dobili za tu cijenu.

LED žarulje cijena od 100kn na više i osigurali ste si dobro osvjetljenje i vidljivost u vašem domu. Jedna LED žarulja ima deklarirani radni vijek i do 50 000 sati. To znači da bi takva žarulja trebala da traje barem 3-4, pa i preko 5 godina. LED žarulja koja može da zamijeni klasičnu žarulju od 60W, troši tek 9W električne energije, a uz to daje isto ili jače osvjetljenje.
Obje žarulje rade na električnoj mreži od 220V, ali zbog upotrebe drajvera, LED žarulja će raditi uz znatne uštede, koje smo već spomenuli.

Prednosti LED žarulje

Led žarulje cijena i njihova kvaliteta su proporcionalne. Ako jedna klasična žarulja košta 12-15HRK, a znamo da je mijenjamo barem jednom, ili 2 puta godišnje, to znači da smo potrošili oko 30 kuna na zamjenu klasičnih žarulja. Potrošnja klasične žarulje je, kako smo već spomenuli, više od 6 puta veća, pa će nam za toliko biti veći i utrošak električne energije. Kada uzmemo u obzir ove faktore, vidimo da računica ide u prilog LED žaruljama. Cijena LED žarulje jeste veća u startu, kada je kupujemo, ali se kroz godine pouzdanog rada, i sa manjim utroškom električne energije takve žarulje dugoročno isplate, i dalje nastave sa uštedom. 

 

Go Back

Comment