Menu
header photo

Hrvatska!

Vijesti iz Hrvatske.

Led žarulje e27 pružaju led svjetlost u obliku klasične žarulje

Led žarulje i općenito led rasvjeta sve više postaju glavni oblik rasvjete. Tome je zasigurno pridonijela zabrana proizvodnje žarulja sa žarnom niti u mnogim zemljama Europske unije. Te vrste žarulja dugo su bila smatrane klasičnim tipom žarulja i upravo su one osvjetljavale najveći broj domova. Mnogi zbog toga nisu niti previše razmišljali o drugim vrstama rasvjete i žarulja.

Značajke led žarulja e27

Led žarulje e27 svojim izgledom podsjećaju na žarulje sa žarnom niti. No, led žarulje e27 su zapravo led žarulje. To znači da im radni vijek može biti čak oko 50 000 sati, za razliku od 1000 sati što je slučaj kod žarulja sa žarnom niti. Led žarulje e27 nisu osjetljive na česta paljenja i gašenja. To u praksi znači da će one dugo svijetliti bez obzira na učestalost korištenja. Isto tako, led žarulje e27 rade na vrlo niskoj radnoj temperaturi i troše malo eletrične energije. To ćete najviše osjetiti na manjem računu za struju pa ćete korištenjem ovog tipa žarulja ostvariti i dugoročnu uštedu. Za razliku od drugih tipova žarulja, led žarulje e27 ne sadrže nikakve štetne spojeve poput žive i ne emitiraju štetno UV zračenje.

Kučište led žarulje izrađeno je od aluminija ili od posebne vrste plastike koja se naziva termoplastika. Zbog toga se ona ne zagrijava na veće temperature od 60 °C, odnosno ima jako dobro hlađenje. 

Tržište

Led žarulje e27 mogu se kupiti u mnogim specijaliziranim dućanima s rasvjetom, ali ima ih i sve više u manjim trgovinama s robom široke potrošnje. Glavna razlika među žaruljama je u snazi, a s obzirom da troše jako malo energije, neka vas ne uplaše puno manji brojevi koji označavaju snagu. Osim te razlike, led žarulje e27 razlikuju se i u lumenima i boji svjetla. Lumeni su mjerna jedinica kojom se mjeri svjetlostni tok žarulje, odnosno količina svjetlosti koji žarulje emitiraju u prostor u svim smjerovima u jednoj sekundi. Boja svjetla izražava se u Kelvinima i može biti od toplo bijele boje do hladno bijele boje. 

Na tržištu se danas nalaze mnoge led žarulje e27, a ukoliko niste sigurni koju kupiti, najbolje bi bilo provjeriti u dućanu kako svijetli i vidjeti koje će vam najviše odgovarati.

Interesuje vas LED žarulje cijena? Onda pročitajte naš članak na tu temu.

Go Back

Comment