Menu
header photo

Hrvatska!

Vijesti iz Hrvatske.

Koje tretmane možete dobiti za svoj novac?

Ljepota je uvijek bila glavni modni imperativ. Njegovana koža, kosa i nokti su nešto na što danas posebnu pažnju posvećuju i muškarci i žene. Zbog toga i ne čudi sve veći broj kozmetičkih salona koji nude brojne usluge. Tako se na popisu najčešće traženih usluga nalaze njegujući i korektivni tretmani kože, solarij, masaže, depilacije, pedikura i manikura. Postoje i brojne druge usluge, ali ovo su osnovne i najtraženije. Solarij i dalje drži visoko mjesto na ljestvici najčešćih usluga, ali tu su i nadogradnja noktiju i uvijek popularna depilacija bikini zone.

Njega lica

Ono na što svi prvo obratimo pozornost je lice. Zato i ne čudi dugačak popis usluga koje nude kozmetičari. Usluge se kreću od običnog čišćenja i njege lica, do pomlađivanja i korekcije pojedinih dijelova. Mali je broj žena koje nisu bar jednom otišle u kozmetički salon i odlučila se za neki tretman. Kozmetičarke zadovoljno trljaju ruke, jer postoje osobe koje im se prepuste u ruke kako bi im one oblikovale obrve (sve češće se radi i japansko iscrtavanje obrva), te očistile i nahranile kožu lica proizvodima namijenjenim njihovom tipu kože. Zatim, ako osoba smatra da joj koža izgleda starije nego što bi trebala, ili nije zadovoljna izgledom i punoćom usana, rade se posebni tretmani pomlađivanja. Tretmani se biraju i u zavisnosti od dubine džepa. Osnovni tretmani lica se kreću od 300-400 kn, tretmani s kiselinama koštaju 400-500 kn, a cijene aparativnih tretmana idu do 600-700 kn.

Depilacija bikini zone i dalje broj #1

Iako žene vole da im je koža tijela potpuno glatka i lijepa, najveća pažnja se posvećuje upravo bikini zoni. Zato i ne čudi podatak da je depilacija bikini zone najtraženija. Dok neke djevojke vole depilirati samo prepone što mogu uraditi za nekih 50 kn, druge se odlučuju za brazilsku depilaciju koja košta oko 80 kn. Kozmetičari uglavnom prave pakete, pa se tako cijele noge i bikini zona mogu depilirati za 200 kn. Cijena paketa koji uključuje brazilsku i depilaciju cijelih nogu iznosi oko 250 kn. Aktualne su i parcijalne depilacije, pa se potkoljenice mogu depilirati za samo 100 kn. Korekcija obrva, nausnice i pazuha je nešto jeftinija jer su u pitanju male površine kože. Za prva dva tretmana je potrebno izdvojiti po 30 kn, dok depilacija pazuha košta 50 kn. Trajna depilacija je znatno skuplja i ova usluga se ne nudi u svim kozmetičkim salonima.

Solarij

Trend 21. stoljeća koji je izazvao najviše priča i podijelio ljude na one koji ne mogu bez njega i ljude koji u njemu vide opasnost po život. Ne postoji kozmetički salon koji ne nudi usluge tamnjenja kože po sve nižim cijenama. Iako boja kože koja se dobije nakon „sunčanja“ u solariju ne izgleda prirodno, neke djevojke i muškarci ne mogu zamisliti život bez solarija. Stručnjaci i dermatolozi sve češće apeliraju da se ovaj trend prestane slijediti zbog opasnosti po zdravlje kože, puni kozmetički saloni su pokazatelj da njihove riječi odlaze u vjetar.

Njega ruku i stopala

Dok su se nekada radili samo medicinska pedikura i manikura, kozmetički saloni danas nude brojne usluge. Od pilinga ruku i stopala, parafinskih pakovanja i maski, do manikure, lakiranja ili nadogradnje noktiju. Ove kozmetičke usluge su jeftinije od ostalih i kreću se od 20 do 100 kn. Ako se odlučite za neki od paketa, npr. piling, maska i parafin, platit ćete 150 kn.

Za koji god tretman da se odlučite, važno je da se prije odlaska u kozmetički salon raspitate o stručnosti njegovog osoblja. Neka vam pristupačna cijena ne bude jedina vodilja u izboru kozmetičara, jer mnogi od ovih tretmana nose sa sobom mogućnost komplikacija. Nisu rijetki slučajevi dobivanja gljivica, alergija i raznih infekcija baš u kozmetičkim salonima.

 

Go Back

Comment